Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@23:47:46 GMT

خانه دانشگاه آزاد از پای بست ویران است!

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۸۲۲۰

خانه دانشگاه آزاد از پای بست ویران است!

از چند روز مانده به انتخابات ۱۴۰۰ تاکنون اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با انتشار پیام‌هایی هشتگ‌هایی مثل #به_داد_اساتید_دانشگاه_آزاد_برسید و #در_دانشگاه_آزاد_چه_خبر_است را به یکی از ترندهای اصلی توئیتر تبدیل و به این شکل نگرانی خود نسبت به مسائل جاری در این دانشگاه را ابراز کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، دانشگاه آزاد اسلامی از مراکز مهم علمی کشور است که در طول قریب سه دهه فعالیت خود، منشأ خدمات بسیاری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دانشگاه توانست با عمومی کردن علم، امکان طی مدارج دانشگاهی و دستیابی به تحصیلات عالیه را برای شمار بیشتری از افراد جامعه فراهم آورد؛ ولی فعالیت این مرجع علمی نیز همانند هر دستگاه و نهاد دیگری همواره با اما اگرهایی همراه بوده که میزان شهریه دریافتی از دانشجویان و حقوق اساتید و اعضای هیئت علمی از مهمترین آنها است.

اخیراً اعضای هیأت علمی این دانشگاه با با انتشار پیام‌هایی در توئیتر، هشتگ‌هایی مثل #به_داد_اساتید_دانشگاه_آزاد_برسید و #در_دانشگاه_آزاد_چه_خبر_است را به یکی از ترندهای اصلی این پیام‌رسان تبدیل و به این شکل نگرانی خود نسبت به مسائل جاری در این دانشگاه را ابراز کرده‌اند.

به نظر می‌رسد مشکل اصلی اساتید دانشگاه آزاد اسلامی مسائل اقتصادی باشد، اما ابلاغ بخش نامه‌ای تحت عنوان "الف و ب" این مشکل را حادتر کرده است؛ برای بررسی بیشتر این مسئله با سعید قناعتی، عضو هیئت علمی گروه ریاضی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز گفت‌وگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:

"بخشنامه الف و ب" چیست؟

"بخشنامه الف و ب" در واقع پاسخ هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی به درخواست اساتید و کارکنان دانشگاه بود که در قالب یک نامه با ۱۱ هزار امضا برای مسئولان کشور و رئیس جمهور ارسال شد. در این بخشنامه اعلام شد تحت شرایطی برای اساتید هیئت علمی نوع الف ۵۰ درصد افزایش حقوق اعمال می‌شود. بر طبق این بخشنامه، اساتید نوع الف باید در انجام اموری که اکثراً مشابهتی با هیچ دانشگاهی در جهان نداشت، اهتمام می‌ورزیدند؛ یکی از شروطی که برای اساتید گروه الف در این بخشنامه لحاظ شد، درآمد زایی برون دانشگاهی بود. در صورتی که قرار دادهای استخدامی آنان مشخص است.

۵۰ درصد افزایش حقوق گروه الف در واقع قرار بود از حقوق اساتید گروه ب تأمین شود، در دانشگاه آزاد در واقع یکی از راه‌های تأمین بودجه همین روش است. این دانشگاه همچنین اعلام می‌کند که مشکل اقتصادی دارد و نمی‌تواند حقوق اساتید را افزایش دهد؛ پس خود به خود این شائبه در بین اساتید پیش می‌آید که افزایش حقوقی در برخی اساتید با کاهش حقوق برخی دیگر جبران خواهد شد.

صدور و ابلاغ این بخشنامه در واقع نوعی لجبازی بود؛ در سال ۹۹ هیئت امنای دانشگاه آزاد، طهرانچی را مکلف کرد تا حقوق اساتید ۵۰ درصد افزایش پیدا کند ولی نه تنها مصوبه هیئت امنا اجرا نشد بلکه برخوردهای شدیدی با معترضین موضوع شد.

پس از کش و قوس‌های فراوان و بعد از اینکه هیئت امنا، طهرانچی را مکلف به اجرای مصوبه افزایش حقوق کرد؛ "بخشنامه الف و ب" ابلاغ شد تا در قبال کاهش حقوق برخی اساتید، حقوق دیگران افزایش یابد.

با ابلاغ "بخشنامه الف و ب" دردسرهای اساتید دو چندان شد و حتی به برخی گفته شد: باید بازخرید شوید. شرایط اصلاً خوب نیست و تا کسی صحبت می‌کند بلافاصله توبیخ می‌شود. درخواست اساتید لغو این بخشنامه بوده است، اما همچنان این موضوع محقق نشده است. اساتید چون به مشکلات معیشتی شدیدی گرفتار شدند درخواست لغو آن را دارند که فعلاً نتوانستیم کاری انجام دهیم.

کاهش محسوس دانشجویان دانشگاه آزاد در سالیان اخیر چقدر در ایجاد مشکلات این دانشگاه مؤثر بوده است؟

دانشگاه آزاد اسلامی خود را یک مرکز علمی شهریه محور معرفی می‌کند در صورتی که سرمایه‌های بسیار زیاد این دانشگاه در قالب زمین و ملک وجود دارد. سوال اینجاست که دانشگاه آزاد چه نیازی به این حجم عظیم از املاک بلااستفاده دارد؟ می‌توان با برنامه آنها را در جهت رونق اقتصادی تبدیل کرد و در اقتصاد و صنعت کشور مشارکت کرد. این حجم املاک بلااستفاده، از موانع تولید اقتصادی است.

نظرتان در مورد تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد چیست؟

تحقیق و تفحص در همه زمینه‌ها باعث می‌شود تا تخلفات به حداقل برسد. سالیان زیادی است که هر واحد دانشگاه آزاد موظف است ۲۵ درصد از درآمد هر ترم را به سازمان مرکزی منتقل کند؛ حالا این سوال مطرح می‌شود که این پول‌ها کجا هزینه می‌شود؟

ساخت و سازهای بی حد و حساب در دانشگاه‌ها، استخدام‌های بی رویه (در حالی که همیشه گفته می‌شود دانشگاه آزاد اساتید مازاد دارد) و وجود رانت‌هایی برای افراد خاص مسائلی است که می‌تواند موضوع تحقیق و تفحص از این مرکز علمی قرار گیرد.

"تغییر اساسنامه دانشگاه آزاد" یکی دیگر از موضوعاتی است که این روزها مطرح می‌شود؛ این راه حل چقدر می‌تواند راهگشا باشد؟

طبق اساسنامه، دانشگاه آزاد به عنوان یک نهاد غیردولتی و غیرخصوصی معرفی شده است؛ پس زمانی که اساتید با مشکلی مواجه می‌شوند و مثلاً به دیوان عدالت اداری مراجعه می‌کنند با جملات "شما غیردولتی هستید یا اساسنامه به ما اجازه نمی‌دهد" روبه‌رو می‌شوند.

اساسنامه دانشگاه آزاد منافع طیف خاصی را تأمین می‌کند و این اساسنامه در زمانی تصویب شده که این دانشگاه ثروت زیادی داشت.

در صورت اصلاح اساسنامه، دانشگاه آزاد متولی مشخص خواهد داشت؛ در حال حاضر اساتید برای رفع مشکلات خود با عباراتی همچون "در صلاحیت دادگاه نیست" و "دست دیوان عدالت اداری نیست" و "اساسنامه اجازه نمی‌دهد" مواجهند؛ لذا این رویه باید اصلاح شود.

دانشگاه آزاد نیاز به اصلاح اساسنامه دارد و کارکنان این مرکز علمی حق دارند، بدانند جزو یک مجموعه دولتی هستند یا خصوصی؟

یکی از هشتگ های داغ این روزها در توئیتر "#عزل_طهرانچی_معاونین" است. آیا تمام مشکلات دانشگاه آزاد به خاطر حضور طهرانچی است؟

خانه دانشگاه آزاد از پای بست ویران است؛ به دور از انصاف است که همه تقصیرات را به گردن طهرانچی بیندازیم. ولی وی در دوره‌ای که در دانشگاه آزاد حضور دارد، نشان داد مدیریت ضعفی دارد. جلسات، نشست‌های صمیمانه و سفرهای استانی او تنها با حضور موافقان وی برگزار می‌شود. صدور انواع بخشنامه‌های ظالمانه علیه اساتید توسط معاونان دانشگاه خصوصاً هاشمی گلپایگانی انجام می‌شود.

آیا اساتید دانشگاه آزاد با مشکلات بیمه‌ای هم مواجه هستند؟

بله، میزان کسر بیمه از حقوق اساتید و واریزی به حساب شرکت بیمه‌گذار متفاوت است که همین موضوع باعث ایجاد مشکلات عدیده برای اساتید در زمان بازنشستگی و یا حتی مراجعه در مراکز درمانی می‌شود. در این شرایط سخت، بارها برایم اتفاق افتاده که در مرکز درمانی به من گفته‌اند: حق بیمه‌ام پرداخت نشده است.

سخن آخر...

در حالی‌که ما را به اسم استاد و دکتر می‌شناسند و انتظار حقوق‌های بالا از ما دارند، چیزی جز شرمندگی در مقابل خانواده برایمان نمانده است. امثال من با پنج میلیون تومان باید به جنگ خوراک، درمان، اجاره خانه و غیره بروند در حالی که چندین سال سابقه کار در دانشگاه آزاد دارند. نمی‌دانیم چه باید بگوییم و گاهی به اصطلاح "در مسائل اقتصادی خانواده می‌مانیم". اساتیدی را می‌شناسم که به خاطر مسائل مالی و حقوق از همسرشان جدا شده‌اند.

کد خبر 506388

منبع: ایمنا

کلیدواژه: در دانشگاه آزاد چه خبر است دانشگاه آزاد رامهرمز طوفان توئیتری هشتگ شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دانشگاه آزاد اسلامی اساتید دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد بخشنامه الف و ب افزایش حقوق حقوق اساتید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۸۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدعیان آزادی بیان استاد دانشگاه را به زمین می‌اندازند!

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، اولین نشست قرارگاه علم و فناوری سازمان بسیج اساتید کشور با حضور معاونین علمی و پژوهشی، معاونین فناوری و نوآوری در مراکز بسیج اساتید استانی، دفاتر هماهنگی و تهران بزرگ با موضوع تشریح برنامه‌ها و ماموریت‌های سال ۱۴۰۳ با حضور رئیس سازمان بسیج اساتید کشور برگزار شد.

در این نشست محمدرضا مردانی رییس سازمان بسیج اساتید کشور ضمن تبریک روز معلم و روز استاد و هفته معلم از تلاش‌ها و زحمات مخلصانه اساتید بسیجی تشکر و قدردانی کرد.

وی گفت: خدمت در بسیج خدمت در مدرسه عشق و لشکر مخلص خداست. ان‌شاءالله این خدمات اساتید در لوح محفوظ پروردگار ثبت شده و ما همگی جزو یاران امام زمان در دوره آخرالزمان باشیم.

مردانی در ادامه از تلاش‌های معاونین علمی و پژوهشی و فناوری و نوآوری سازمان تشکر کرده و افزود: از مهم‌ترین بخش‌های سازمان بسیج اساتید حوزه علم و فناوری است. بسیج اساتید در بستر نهاد علم شکل گرفته است و در آئین‌نامه اجرایی این سازمان نوشته شده «بسیج اساتید در دانشگاه تشکیل می‌شود برای کمک به نهاد علم، کسب مرجعیت علمی و کمک به نظام حکمرانی در مواقع حساس».

وی اسلامی شدن دانشگاه‌ها را از اهداف و برنامه‌های بسیج اساتید عنوان کرده و گفت: بسیج اساتید همواره با دانشگاه است و برخی تعبیر می‌کنند بسیج اساتید بر دانشگاه است و یا در دانشگاه اما ما همواره گفتیم بسیج اساتید با دانشگاه و همراه دانشگاه است. حضور اساتید اثرگذار در بسیج اساتید هم جایگاه علمی و اندیشه‌ای و تاثیر علمی شاخصی دارد و باید بهترین استادها در بالاترین مقام‌ها در بسیج اساتید در مباحث علمی پرچم‌دار باشند. آنان که میدان دار و تلاش‌گرند و مرزهای علمی را می‌پیمایند از بسیج اساتید باشند.

این استاد دانشگاه به پیشرفت‌های دانش فضایی، هسته‌ای، نانوتکنولوژی، پزشکی اشاره کرده و از لزوم جذب اساتید تلاشگر با روحیه جهادی که با تفکر الهی گام برمی‌دارند سخن گفته و افزود: به عنوان مهم‌ترین اولویت‌ها باید سراغ جذب و محوریت قرار دادن این اساتید رفت. اساس حرکت علمی در راهبرد بسیج اساتید را نباید فراموش کرد. اگر بخواهیم منویات امامین انقلاب را در دانشگاه به نتیجه برسانیم باید با نگاه علمی، نگاهی که رهبری در پیامشان می‌فرمایند همه در حوزه علم راهبردی و نرم و بحث‌های کاربردی علاوه بر استفاده از تازه‌های علمی دنیا اهل اجتهاد باشیم، حرکت کنیم.

رییس سازمان بسیج اساتید کشور همچنین تاکید کرد: باید دوگانه‌ها را توجیه کرد و موضوعات اصلی را در دستور کار قرار دهیم که تحقق منویات مقام معظم رهبری در این بستر انجام شود. ماموریت‌محوری و مسئله‌محوری آموزش عالی دغدغه نظام و مقام معظم رهبری است. استاد بسیجی در صیانت از دستاوردها مشکل مردم را حل کنند. مشکل اساسی مردم امروز معیشت، اقتصاد، رفاه و مسکن است. چه کسی باید این‌ها را حل کند؟ موضوع عدالت، مسئله شناسی و مسئله‌یابی و یافتن راهکار برای کمک به مسئولان در حل مسائل کشور و مطالبه‌گری از جمله نکاتی است که باید در دستور کار جدی بسیج اساتید باشد. این مهم وقتی نتیجه می‌دهد که عالمانه بررسی شده و به راهکارهای پیاده سازی توجه شود.

وی در ادامه به شعار سال اشاره کرده و گفت: شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» است. چه کسی این نسخه را باید بدهد؟ چه کسی بهتر از استاد می‌تواند در این موضوع مطالعه کرده، نسخه نوشته و مشارکت نماید؟ باید در زیست بوم راهکارها بررسی شده و به مسئولان ارائه شود تا این فرمان ولی امر مسلمین محقق شود.

مردانی سپس از لزوم تشکیل کارگروه شعار سال و پیدا کردن راهکارهای تحقق آن در هر زیست بوم، در سطح استانی و ملی خبر داد و در کنار برنامه‌های تخصصی سالانه بر بررسی این مهم تاکید کرده و از اساتید خواست میدان دار کار علمی باشند. در بسیج علمی یا معاونت علمی استان اساتید میدان دار و محور باشند.

وی به ظرفیت‌های خوب دانشگاه در موضوع مرجعیت علمی اشاره کرده و افزود: باید از ظرفیت اساتید بر اساس رشته و گرایش تخصصی‌شان استفاده کرد و برای اساتید ماموریت تعریف کرد. تعیین وظیفه و ماموریت برای استاد برای او مسئولیت سازمانی و شرعی ایجاد می‌کند. اساتید یک وظیفه عمومی دارند در عمل به واجبات دینی و رفع نیازهای انقلاب اسلامی برای دفاع از آرمان‌های انقلاب به عنوان یک مسلمان که در صحنه جهاد تبیین گره‌های ذهنی را حل کنند. در تبیین و امید آفرینی در حوزه عمومی و هم و در موضوعات تخصصی اساتید می‌توانند نقش آفرین باشند و با تخصص خود در علوم مختلف و فناوری‌های جدید و نو در حل مشکلات و برای تحقق تمدن‌سازی نوین اسلامی و اهداف بیانیه گام دوم اثرگذار باشند.

مردانی عنوان کرد: هر استاد بر اساس رشته خود وظیفه‌ای را انجام دهد. کتاب یا پایان نامه‌ها را هدایت کند، ۳۶ هزار عضو هیات علمی حتی اگر ۱۰ هزار نفرشان پایان نامه‌ای را در راستای آرمان‌های انقلاب اسلامی جهت‌دهی کرده و فعالیت‌های دانشجویان را به سمت و سوی اهداف انقلاب هدایت کنند حرکت عظیمی شکل خواهد گرفت. هر استادی با ۵۰ شاگرد که دارد می‌تواند تشکیل حلقه علمی دهد و با این ظرفیت‌ کارهای خوبی انجام خواهد شد.

رییس سازمان بسیج اساتید کشور همچنین بر تقویت جنبه تربیتی و شاگرد پروری در بسیج اساتید و توجه اساتید به موضوعات دانشجویان و حل گره‌های ذهنی آنان، پاسخ به ابهامات و رفع شبهات در شرایط کنونی که دشمن مدام شبهه فراکنی می‌کند تاکید کرده و گفت: استادان تخصصی اگر یک جمله بگویند از زاویه تخصص خود دانشجویان بیشتر از هر کسی می‌پذیرند. استاد تخصصی اگر در موضوعی ورود کند با توجه به رتبه عالی علمی که دارد، سخنش را دانشجو پذیراست چون جایگاه فرهیختگی علمی دارد. در حوزه جهاد تبیین با نگاه به تخصص و دیپلماسی علمی و ارتباط با دانشگاه‌های جهان همزمان با خیزش دانشجویی در دنیا و آمریکا و اروپا فرصت مغتنمی است که این ارتباط را تقویت کنیم.

وی افزود: در موضوع خیزش دانشجویان جهان به صورت فراگیر ما در دانشگاه و در سطح ملی دو وظیفه داریم یکی حمایت از این خیزش و حرکت آزادی‌خواهانه و دیگری استفاده از آن برای روشنگری در میان جوانان خودمان. کسانی که با لعاب و روکش حقوق بشر و آزادی بیان، به قرآن سوزی و اهانت به مقدسات دینی می‌پرداختند امروز برای جلوگیری از هر گونه روشنگری نسبت جنایات رژیم صهیونیستی، استاد و پروفسور دانشگاه را روی زمین پرت می‌کنند!

مردانی در ادامه به جشنواره علمی شهید چمران پرداخته و هدف این جشنواره را تقویت رویکرد تخصصی و علمی اساتید عنوان کرد و افزود: در حوزه علمی این بحث در کنار جهاد تبیین دنبال شود. انتظار از جشنواره علمی چمران آن است که از جشنواره‌های فارابی و خوارزمی هم بالاتر رود. این جشنواره ۲سال دیگر باید بین‌المللی گردد، چون تراز شهید چمران تراز بین المللی بودن است.

تشکیل حلقه‌های علمی از دیگر مطالبات مردانی از اساتید بود. وی گفت: حلقه علمی با گروه‌های مسئله محور متفاوت است، حلقه‌های علمی گروه‌های استاد دانشجو در موضوعات علمی مشخص هستند تا رابطه استاد شاگردی شکل بگیرد. کمک به ارتقای کارآمدی نظام حکمرانی با حضور متخصصین از دیگر موضوعات صحبت مردانی در این نشست بود.

وی ضمن اینکه مسئولین کارگروه‌های قرارگاه کمک به ارتقای حکمرانی را معرفی کرد که برخی از روسای دانشگاه‌های مطرح هستند، افزود این حرکت نمی‌تواند موفق باشد مگر با شکل‌گیری و تقویت حلقه‌های میانی در کمیته‌های استانی. باید اندیشکده‌ها و گروه‌های مسئله محور کنار هم قرار گیرند و شبکه علمی تقویت شود، شبکه سازی در دستور کار بسیج اساتید است. مسئله کمک به نظام حکمرانی یعنی اینکه مشکل کشور را بدانیم و با گروه مسئله محور به سراغ آن رفته و بسته سیاستی تهیه کنیم، همه این کارها با ظرفیت‌های کانون‌های بسیج اساتید در دانشگاه‌های سراسر کشور که به صورت شبکه‌ای عمل کرده و با دانشگاه و رئیس آن ارتباط گرفته و منابع را از طریق معاونین پژوهشی کمیته‌ها دریافت کرده در اختیار اساتید قرار دهند، میسر خواهد شد.

مردانی همچنین گفت باید منابع نیروهای مسلح و سپاه برای انجام حرکت علمی را هدایت کرده با نگاه به جایگاه استادی در حوزه نظری و تئوری و تخصصی میدان دار باشیم، این مسئولیت را عهده دار بوده و به آن توجه کنیم.

کد خبر 6094319

دیگر خبرها

  • بازسازی خانه‌های ویران شده در غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • دولت مسائل کشور را با کمک و حمایت از دانشگاهیان حل می‌کند
  • کارگاه دوره‌ای سرمایه‌گذاری به سبک ساده با همکاری سازمان بورس کشور برگزار شد
  • رفتار آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین حقیقت حقوق بشر آنها را روشن کرد
  • نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور
  • مدعیان آزادی بیان استاد دانشگاه را به زمین می‌اندازند!
  • یک هرمزگانی استاد نمونه کشوری شد
  • دستاوردهای علمی مرهون تلاش معلمان و اساتید دانشگاه است
  • دانشمندان جوان این مرز و بوم زمینه ساز پیشرفت های علمی شده اند