Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است که دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد تغییراتی در آیتم‌های دستمزد کارکنان در مسیر عادلانه‌تر کردن پرداخت قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اخیرا بخشنامه ای در زمینه حقوق و دستمزد در دانشگاه آزاد اسلامی صادر شد که با انتقاداتی ازسوی کارکنان دانشگاه مواجه شد که مجید مشکینی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه توضیحاتی ارائه داد که در ادامه می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنا: علت اعمال تغییرات در حقوق و مزایا چه بود؟

مشکینی: در واقع علل تغییرات در حقوق و مزایا در چند سرفصل خلاصه می‌شود. یکی از سرفصل‌ها، اصلاح رویه‌ها و پرداخت‌های اشتباه و ظُلم بَیِّنی بود که از سالیان قبل در دانشگاه آزاد ساری و جاری بوده است. بنابراین اصلاح تدریجی برخی دریافتی‌های ناعادلانه در دستور کار دانشگاه قرار گرفت که مثال بارز آن تفاوت تطبیق‌های سال های 88 و 92 در احکام برخی از همکاران بود.

دوم، اینکه حرکت به سمت واقعی‌تر نمودن مؤلفه های تشکیل دهنده احکام و تطابق بیشتر پرداختی هریک از آیتم‌های حکمی با هزینه‌ها، شروع‌ شد. برای مثال، هزینه واقعی فرزند و همسرداری در میدان زندگی واقعی، چیزی نیست که در اقلام حکمی همکاران ما نوشته شده و پرداخت می‌شود.

افزایش برخی فوق‌العاده‌ها از جمله تاهل و فرزند در این راستا تعریف شده بودند بطوریکه فوق‌العاده تاهل از حدود 95 هزار تومان به دویست هزار تومان یعنی بیش از 100 %و فوق‌العاده اولاد از مبلغ حدود 17 هزار و 200 تومان به 50 هزار تومان، تقریباً به‌میزان 3 برابر افزایش پیدا کرد که این افزایش برای همه همکاران ما اعم از هیئت علمی و غیر هیئت علمی اتفاق افتاد.

سوم، عادلانه‌ترکردن پرداخت‌ها از دلایل دیگر این تغییرات بود. یکی از عیوب نظام پرداخت در دانشگاه آزاد، یکسان بودنِ تقریبیِ دریافتیِ  همکاران است که یکی از مصادیق آن، فوق‌العاده جذب کارکنان غیر هیئت علمی بود. برخلاف اعضاء محترم هیئت علمی که فوق‌العاده جذب  آنان بر اساس کارکردشان، کاملا متغیر است، فوق‌العاده جذب برای تمامی کارکنان غیر هیئت علمی به‌طور ثابت، ۵0 %تعریف شده بود.

درحالی‌که دانشگاه باید بر اساس توانمندی‌ها و کارکرد کارکنان، بین کارکنان ساعی و تلاشگر و همکارانی که زحمات بیشتر یا بهتری برای دانشگاه و دانشجو می‌کشند و برای دانشگاه آورده‌های معنوی و مادی بیشتری دارند تفاوت قائل شود و این گروه از افراد را در مقایسه با افرادی که این خصوصیات و ویژگی‌ها را نداشته یا خدای ناکرده از رفتار حرف‌های مطلوبی برخوردار نبوده و در راستای ارزش‌های دانشگاه عمل نمی‌کنند، مورد تشویق قرار دهد.

به تأمین مالی مطلوب کارکنان دانشگاه آزاد اعتقاد راسخ داریم

در جلسات متعدد شورای دانشگاه و همچنین بازدیدهایی که از واحدهای دانشگاهی داشتیم، برخی از مسؤلان واحدها به این موضوع معترض بودند که به‌واسطه عدم انعطاف‌پذیری مقررات دانشگاه، دست ما برای حمایت و تشویق افرادی که فعالیت‌های بیشتری در جهت اهداف دانشگاه انجام می‌دهند بسته است و ابزاری در این زمینه در اختیار ما نیست و درخواست داشتند که اختیارات بیشتری به آنها داده شود تا بتوانند واحدها را بیش از پیش مدیریت کنند. یکی از این راهکارها تعریف تخصیص فوق‌العاده جذب بین بازه 25 تا 75 درصد، به‌جایگزینی 50 درصد به‌طور یکسان و ثابت برای همه افراد بود.

چهارم اینکه این حرکت، پرداخت بیشتر به همکاران بود که باز کمکی در راستای بهبود وضعیت پرداخت‌های همکاران در دانشگاه است. با اینکه وضعیت درآمدی در برخی واحدهای دانشگاهی مطلوب نیست، ولی همین اصلاحات حدود 60 میلیارد تومان پرداخت‌های دانشگاه را بیشتر کرده است.

آنا: بندهایی که روی حقوق کارکنان تاثیر می‌گذارند چیست؟

مشکینی: بندهای متعددی هستند که می‌توانند به‌طور مستقیم و غیر‌مستقیم روی دریافتی کارکنان تأثیر بگذارند ولی روح بندهای بودجه‌ای بیشتر معطوف به افزایش انگیزه برای کار و فعالیت و به تبع آن افزایش درآمد و درعین حال مدیریت منابع و مصارف واحد است و همکاران ما چه اعضای هیئت علمی و چه اعضای غیر هیئت علمی مشمول این بندها می‌شوند. ولی مطلب مهم این است که اراده تمامی مسؤلان دانشگاه، بر پویایی هرچه بیشتر دانشگاه است و اعتقاد راسخ داریم که تأمین مالی مطلوب و متناسبِ همکاران در دانشگاه یکی از راهکارهای اصلی رسیدن به این هدف مهم است ولی همانطور که بارها عرض کرده‌ام دانشگاه از بودجه عمومی وجهی دریافت نمی‌کند و باید به‌طور خودگردان اداره شود.

برای همین منظور هم جهت‌گیری بخشنامه بودجه در مسیر ایجاد راهکارهای جدیدی قرار گرفته که بر اساس آن و در همین شرایط اقتصادی، درآمد دانشگاه را افزایش دهد تا دانشگاه هم با استفاده از این ابزار قدرتمند بتواند قدم‌های خوبی را برای پرداخت‌های بهتر به آحاد همکاران بردارد.

یکی از اهداف دانشگاه ارج نهادن به تلاش و فعالیت و مسئولیت‌پذیری بیشتر در تمامی سطوح دانشگاه و حرکت به این سو است. این بدین مفهوم است که هر فرد، گروه یا واحدی که تلاش بیشتری را برای اهداف دانشگاه انجام دهد، از پاداش‌های معنوی و مادی بیشتری برخوردار خواهد بود.

تلاش و کوشش و مسئولیت پذیری و امثالهم، همه از محاسن هستند و بر دانشگاه است که هرگاه فردی در حق دانشگاه احسان بیشتری روا داشت، بر اساس کریمه هل جزاءالاحسان الّاحسان، به ایشان احسان بیشتری نماید. تخصیص فوق‌العاده جذب بین بازه 25 تا 75 درصد به‌جایگزینی ۵0 درصد بطور یکسان و ثابت برای همه افراد هم در همین جهت بود تا همکارانی که در راستای اهداف دانشگاه تلاش بیشتری می‌کنند، بتوانند دریافتی بالاتری هم داشته باشند.

باز در همین جهت، بخشنامه دستورالعمل بند 17 سیاست‌های بودجه‌ای قسمتی از دریافتی همکاران را منوط به افزایش درآمدهای غیر شهریه‌ای کرده و در آن اجازه داده شده تا در صورتی که واحد دانشگاهی، منظورم از واحد دانشگاهی تیم مسؤلان و تمامی همکاران است، بتوانند درآمدهای خود را افزایش دهند، می‌توانند پرداخت‌های بهتری نیز انجام دهند.

بنابراین ما همه اختیاراتی را که واحدهای دانشگاهی نیاز داشته و دارند تا درآمدهای خود را افزایش دهند در اختیار ایشان قرار داده و می‌دهیم و افراد با انگیزه، تلاشگر، امیدوار و دارای عُلقه فراوان به دانشگاه نباید به هیچ وجه نگران دریافتی خود باشند، چرا که در صورت استفاده مطلوب از اختیارات اعطایی، تراز مالی هیچ‌یک از واحد دانشگاهی نباید در میان مدت و بلند مدت منفی بوده و مشکلی در جهت تأمین مالی دانشگاه و خصوصاً همکاران خود داشته باشد.

آنا: چرا قرار است تفاوت تطبیق کاهش یابد یا حذف شود؟

مشکینی: درباره تفاوت تطبیق سال‌های 1388 و 1392 باید عرض کنم که معنی و مفهوم تفاوت تطبیق این است که گاهی اوقات حقوق برخی افراد کمتر از میزان مصوب توسط شورای‌ عالی کار می‌شود. بنابراین قانونگذار در این مرحله و برای جبران این کسری، ردیفی را تحت عنوان "تفاوت تطبیق" در احکام افرادی که از یک حدی، که معمولا به طور حداقلی و کف پرداخت است، دریافتی کمتری دارند، قرار می‌دهد که این مبلغ به مرور زمان و با افزایش حقوق سنواتی مستهلک شده و بتدریج از اقلام حکمی حذف می‌شود.

اما در دانشگاه آزاد این موضوع تقریباً برعکس بوده به نحوی که در احکام برخی از همکاران دو مؤلفه حقوقی به نام تفاوت تطبیق سال 88 و سال 92 وجود داشت که یکی از آنها به طور سالیانه تقریباً کم نمی‌شد ولی دیگری که از مبالغ بالاتری هم برخوردار بود سالانه به‌موازات افزایش حقوق ضریب می‌خورد و افزایش پیدا می‌کرد، یعنی نه تنها هیچگاه حذف نمی‌شد بلکه هر سال به این مبلغ اضافه هم می‌شد. بررسی کارشناسی مشخص کرد که حدود نیمی از همکاران ما این مبالغ را دریافت می‌کنند و نیمی دیگر از این موهبت بی‌بهره‌اند و این پرداخت، ناعادلانه و نوعی اجحاف در حق همکارانی است که از این محل دریافتی ندارند.

به هیچ وجه به‌دنبال کاهش حقوق همکاران نیستیم

بیشتر افرادی هم که از این محل دریافتی دارند، معمولا افرادی هستند که یا به کانون‌های قدرت نزدیکتر هستند یا به هر طریقی مجوز دریافت این آیتم‌های حقوقی را اخذ کرده‌اند. برای اینکه پرداخت عادلانه‌تر شود و همه بتوانند از مواهب اعتباری این پرداخت‌ها به نوعی استفاده کنند، طی پیشنهادی به هیئت امنای دانشگاه، مبالغ فوق‌العاده تاهل و اولاد را اضافه کردیم که در عین حال هم کمکِ هدفمندی به خانواده دانشگاه آزاد کرده باشیم و از سوی دیگر نیز پرداخت‌ها نیز عادلانه‌تر صورت پذیرد.

با تصویب این پیشنهاد، به جای بهره‌مندی 50 درصد از همکاران از مواهب مالی پرداختی دانشگاه آزاد، حدود 8۷ درصد از همکاران که متأهل بوده و دارای فرزند هستند از اینگونه پرداخت‌های دانشگاه بهره‌مند می‌شوند و این در مجموع به نفع خانواده دانشگاه آزاد بود.

آنا: آیا در مجموع حقوق کارمندان کاهش می یابد؟

مشکینی: همانگونه که عرض کردم به هیچ وجه به‌دنبال کاهش حقوق همکارانمان نیستیم و تلاش ما برای بهتر کردن شرایط زندگی همکارانمان است و سعی می‌کنیم در این مسیر تک تک موانع پیش رو را از سر راه برداریم. ما به دنبال این هستیم که فرهنگ کار و تلاش و مسئولیت‌پذیری بیشتر را در دانشگاه نهادینه کنیم و پرداخت بالاتر را به کاری که از کمیّت بالاتر و در عین حال از کیفیت بیشتری برخوردار است بدهیم و این را جایگزین پرداخت یکسان و فارغ از ارزش‌های دانشگاه آزاد که همانا تلاش و کوشش و مسئولیت‌پذیری بیشتر فرد است، کنیم و این را به‌صورت یک فرهنگ غالب در دانشگاه نهادینه کنیم. بنابراین حقوق و دریافتی هر فردی بیشتر از هر چیزی بستگی به میزان تلاش و مسئولیت‌پذیری همان فرد یا برآیند کار تیمی واحد دانشگاهی دارد.

آنا: افزایش حقوق کارمندان به چه میزان خواهد بود؟

مشکینی: همانطوری که قبلا عرض کردم، دریافتی کارکنان ارتباط مستقیمی با فعالیت‌های واحد و مرکز دانشگاهی محل خدمت وابسته به میزان فعالیت‌های آنها در دانشگاه دارد. برای مثال در بخشنامه اخیری که صادر شد هر واحد دانشگاهی که توانسته جذب دانشجوی خود را در سال‌جاری افزایش دهد مبالغی تحت عنوان پاداش جذب دانشجو در اختیار واحدها قرار گرفت تا در بین عوامل مؤثر در فرآیند افزایش دانشجو توزیع کنند.

در خصوص جذب بیشتر دانشجویان غیرایرانی نیز ۵ درصد کل شهریه دریافتی اولین نیم‌سال تحصیلی به‌عنوان پاداش در اختیار واحدها قرار گرفت. این تنها پاداش فرآیند جذب است ولی شما این را مد نظر قرار دهید که همین افزایش دانشجو، کارآمدی و درآمد دانشگاه را به‌دنبال خواهد داشت و همکاران آن واحدها از این محل دریافتی خواهند داشت و هر چه این فعالیّت‌ها بیشتر و بیشتر، مسلماً دریافتی هم بهتر و بالاتر خواهد بود.

آنا: آیا این بخشنامه شامل اعضای هیئت علمی می شود؟ میزان دریافت دستمزد اعضای هیئت علمی چه تغییراتی خواهد داشت؟

مشکینی: بخشنامه‌هایی که تا الان صادر شده متعلق به کارکنان غیرهیئت علمی است. برای همکاران هیئت علمی هم مواردی هست که آنها هم به همین ترتیب و با همین رویکرد ولی به شیوه‌های درخور و متناسب با ظرفیت‌ها، ظرافت‌ها و شرایط کاری و تخصصی آنها صورت می‌گیرد.

درباره بخشنامه‌های مربوط به اعضای هیئت علمی، معاونت‌های آموزشی مربوطه در حال انجام بررسی و تدوین و تنظیم بخشنامه‌ها هستند که به موقع خودش ان‌شالله ابلاغ خواهد شد.

به‌طور خلاصه هدف از همه این دست موارد، ارتقاء و پویایی بیشتر دانشگاه از طریق هدفمندتر و مؤثرتر‌شدن هزینه‌ها در راستای اهداف دانشگاه، خلق ثروت و افزایش درآمدها، تقویت پرداخت‌ها و عادلانه‌تر شدن آنها، ترویج ارزش‌ها و نهادینه شدن فرهنگ تلاش و مسئولیت‌پذیری بیشتر در آحاد همکاران به‌عنوان راهبردهای جدید دانشگاه آزاد اسلامی است.

در پایان ضمن قدردانی مجدد از شما همکاران رسانه‌ای در انعکاس صحیح و به‌موقع مطالب و همچنین تشکر از همراهی و صبوری همکاران عزیز در گذر از این مرحله، بر خود فرض می‌دانم مراتب قدردانی و سپاس از حمایت‌های ریاست هیئت مؤسس و هیئت امناء دانشگاه، اعضای هیئت امنا و همچنین ریاست دانشگاه، هیئت رئیسه و شورای دانشگاه را اعلام و توفیقات روزافزون همگان را از درگاه حضرت حق مسالت می‌کنم.

انتهای پیام/4040/

منبع: آنا

کلیدواژه: معاون توسعه مدیریت و منابع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۱۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ اصفهانی در بین پراستنادترین استادان دانشگاه آزاد اسلامی

از میان ۲۰ تن از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی، پنج نفر اصفهانی فعال در این دانشگاه در میان پراستتنادترین استادان معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ارائه مقالات و تحقیقات علمی و پژوهشی از جمله فعالیت‌های استادان و دانشمندان فعال در مراکز دانشگاهی و آموزش عالی است که ذیل همین فعالیت‌ها استناد به مقالات و پژوهش‌های برتر علمی روز جهان از سوی استادان بعنوان یک شاخص شناخته می‌شود.

شاخصی که در کشورهای توسعه یافته و مدرن به نسبت دیگر کشورها بالاترین درصدها را نشان می دهد و کشورهایی از جمله آمریکا، چین، انگلستان، آلمان و استرالیا در این بین سرآمد پراستنادترین‌ها هستند.

در کشورمان نیز دانشگاه آزاد اسلامی نیز ۲۳ هزار عضو هیئت علمی وابسته و پیوسته فعالیت دارند، که با طرح ها و برنامه‌ریزی های مدیران این دانشگاه استادان در حمایت از اساتید فناور، زمینه ارتقا علمی و تحقیقاتی استادان، رشد ۹ برابری به نسبت چهاردهه اخیر رشد نشان می‌دهد.

استان اصفهان با داران بودن مراکز متعدد دانشگاهی، آموزشی و دانش بنیان از جمله مناطقی است که توانسته در بین پراستنادترین استادان جای گرفته و از میان ۲۰ استاد برتر پنج استاد پراستناد را به خود اختصاص دهد.

دکتر «داود طغرایی سمیرمی» از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر اصفهان، با ۶۴۹ مقاله و ۲۳ هزار و ۷۶۲ استناد در میان همه استادان دانشگاه‌های آزاد کشور سرآمد است و در جایگاه اول این فهرست جای گرفته است.

دکتر مسعود افرند با ۲۲ هزار و ۴۳۵ استناد از دانشگاه نجف آباد، دکتر آرش کریمی پور با ۱۵ هزار و ۷۶۳ استناد از واحد دانشگاهی نجف آباد، دکتر علی‌رضا نظام زاده اژیه با ۱۲ هزار و ۶۹۱ استناد از دانشگاه شهرضا و دکتر حمیدرضا بخششی راد با شش هزار و ۷۵۶ استناد از دانشگاه آزاد نجف آباد چهار استاد دیگری هستند که نامشان در میان استادان پراستناد جای گرفته است.

سهم این پنج استاد در مجموع ۸۱ هزار و ۴۰۷ مورد استناد به مقالات آنها از سوی محققان و دانش پژوهان بوده است.

کد خبر 749594

دیگر خبرها

  • برپایی میز خدمت دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش در نماز جمعه 
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • گرامیداشت سالروز استاد مرتضی مطهری و روز معلم در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه
  • معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد کاشان معرفی شد
  • گرامیداشت روز معلم در دانشگاه آزاد ارومیه برگزار شد
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
  • فعالیت ۲۰۰ تشکل دانشجویی و ۱۰۰ تشکل فعال استادی در دانشگاه آزاد
  • ۵ اصفهانی در بین پراستنادترین استادان دانشگاه آزاد اسلامی